Kostpolitik for Nødebo Børnehus

I Nødebo Børnehus tilbyder vi en sund, varieret og ernæringsrigtig kost, som hovedsagelig er økologisk og årstidsbestemt. Madplanen bliver tilrettelagt efter Fødevarestyrelsen anbefalinger for hvad børn i alderen 0-6 år har brug for.

Det tilstræbes, at anvende så meget økologi, som overhovedet muligt, ligesom maden bliver lavet fra bunden, der bliver fx sædvanligvis bagt brød hver dag. Til hverdag begrænses brugen af sukker (kun til at justere smagen med). Helst anvendes alternativer, og fx erstattes kanel/sukker med kanel/mandler. Brugen af salt er ligeledes begrænset.

Til frokost veksles der mellem kød, suppe, fisk, grød/vegetar. Den ugentlige madplan står på info tavlen i gangen i Børnehuset, så I forældre kan følge med i, hvad børnene får at spise. Børnene kommer således til at smage meget forskellig slags mad - langt de fleste børn spiser maden, når de først har smagt på det, men er der børn, der virkelig ikke bryder sig om en speciel ret, findes der altid en udvej.

Alle Vuggestuebørn for formiddags- og eftermiddags måltid. Børnehaven for frokost og eftermiddagsmad, som fx består af frugt/grønsager og hjemmebagt brød.

Siden år 2000 har alle børn i Nødebo Børnehus fået tilbudt frokost, som er fremstillet i vores eget køkken. Vi oplever at alle er meget glade for den nuværende ordning.

Vi bakker fuld og helt op om Hillerød Kommunes kostpolitik, der tager udgangspunkt i at sunde madvaner grundlægges allerede i barndommen og derfor er det særlig vigtigt at understøtte rammer, der fremmer det sunde valg for børn og børnefamilier.

”Som kommune, kan vi være med til at påvirke de rammer borgerne færdes i. Hillerød Kommune lægger derfor vægt på, at kommunens skoler, institutioner, idrætshaller og arbejdspladser har fokus på sund kost. ”

Vores køkkenordning er en del af det pædagogiske arbejde i dagligdagen, børnene bliver præsenteret for sund og varierende kost og der bliver lagt vægt på at børnene får kendskab til de råvarer, der benyttes i maden. Det at alle børn får tilbudt den samme mad har betydet rigtig meget i forhold til fleksibiliteten i arbejdet mellem de 2 børnegrupper. Det betyder at måltidet i højere grad opleves som en fuldt integreret del af børnenes hverdag i Nødebo Børnehus.

http://altomkost.dk/servicemenu/nyheder/nyhed/nyhed/spaedboern-boer-ikke-faa-komaelk-et-af-flere-nye-raad/#